Waarom psychologie:
1) (Top)sport = een puzzel van factoren die moeten samenvallen om optimaal te kunnen presteren.
2) Ons hoofd stuurt ons lichaam aan! Wat in de praktijk het volgende betekent: als we niet goed in ons vel zitten, zal dit een effect hebben op ons lichaam. Verder kan dit dus ook een gevolg hebben op onze sportprestatie. Het omgekeerde kan echter ook: als ons lichaam niet optimaal werkt, heeft dit een invloed op hoe we ons voelen. De conclusie? Lichaam & hoofd zijn onlosmakelijk verbonden! Mens sana in corpore sano! Een gezonde geest in een gezond lichaam!
3) Aan de hand van (sport)psychologie krijg je een beter inzicht in de werking van je geest. Daarbovenop kunnen we (samen) aan mentale training doen, waarbij de juiste mindset ondersteuning biedt om je persoonlijke prestaties in de sport te optimaliseren.
4) De (sport)psychologe en de cliënt/atleet gaan dit traject samen aan. Hierbij vertrekken we steeds vanuit de nood van de cliënt/atleet.
5) Tijdens je bezoek aan de psycholoog kunnen verschillende noden aan bod komen. Enkele voorbeelden zijn: stress, faalangst, perfectionisme, combinatie werk/studie/gezin/sport, motivatie, het gevoel op training komt er niet uit tijdens de wedstrijd, …
Je hoeft niet altijd een ‘probleem’ te hebben om naar een (sport)psycholoog te gaan. Ook cliënten/atleten die preventief te werk willen gaan zijn welkom! Het aanleren van mentale vaardigheden helpt altijd om de prestatie te bevorderen.